hits

Utnyttet på det groveste

  • 25.11.2017     18:56     0

I går kveld våknet jeg med en følelse av å ha vært på en skikkelig fyllekule, jeg våknet litt groggy uten å skjønne helt hvor jeg var eller hvilken tid på døgnet det var og da jeg tok meg til ansiktet for å vaske vekk trøttetrynet kjente jeg en guffe som festet seg til fingrene. Det var da jeg hørte barnelatteren som ikke kunne kveles, uansett hvor hardt de forsøkte å holde det inne.

Det var fredag kveld og jeg hadde nettopp avsluttet en lang dag med masse møter, planene for kvelden var lagt for lenge siden og på programmet stod hjemmekino med barna her i huset. Det var en ide som passet meg utmerket denne dagen, jeg så mitt snitt til å få noen timer på øye da alt lys var slukket i rommet og barna satt klistret til TV skjermen. Trodde i hvert fall jeg.

For barna hadde valgt film denne kvelden og på programmet stod Grusomme meg 3, for i et hav av filmer så er det klart at de velger den filmen de allerede har sett 100 ganger. Det siste jeg husker er et flyvende skip av tyggegummi som kom flyvende igjennom byen, barna som til stadighet sa se nå, se nå, akkurat som om ikke vi har sett dette hundre ganger før men, så ble det svart.

Jeg tror aldri jeg har sovnet raskere noen gang, jeg tror aldri jeg har falt så inn i drømmeverdenen og sjeldent har en powernap føltes så godt å ikke minst så riktig. Dette valgte min kjæreste og barna og utnytte til det fulle, med en skikkelig innsats og visking og tisking rundt mitt hode utførte de det de selv anså som et meget vakkert kunstverk.

Da jeg til slutt våknet var det helt mørkt i stuen, det var ikke en lyd å høre på mils avstand og dette forsterket nok min følelse av å ha vært på en skikkelig fyllekule. Det eneste som beroet meg litt var at jeg kjente igjen stuen jeg lå i, så i verste fall hadde jeg blitt litt for klåfingret da jeg kom hjem fra byen og det var derfor min kjæreste måtte ha sendt meg på sofaen. Så kom latteren som avslørte det hele.

For du vet når barn forsøker så godt de kan å holde latteren inne, man hører kun små fnising bak et hjørnet og det var akkurat slik det var denne gangen også. Da de skjønte at jeg forstod kom selvfølgelig den befriende latteren som de hadde forsøkt å holde inne så lenge som mulig, etter en rask titt i speilet kan jeg godt forstå hvorfor også. For makan til kunstverk skal du lete lenge etter.

-Ekte barneglede

Skriv en kommentar
Design laget av Silje Lien Design