hits

Er det greit å la barna gråte?

  • 27.11.2017     07:30     9

Det har vært en veldig lang dag for hele familien, de siste timene har gått med på å få matet og badet et sutrete og trøtt barn og endelig har du fått lagt barnet i seng og kan selv ta deg en pust i bakken. Så kommer det, det man håpet i det lengste ikke ville komme for i 2 etasje kan man høre barnet ligge å gråte. Hva gjør du?

Jeg vet det er utrolig individuelt hva folk gjør i en slik situasjon, noen løper til for å sjekke til barnet mens andre lar det gå litt tid for å se om barnet til slutt roer seg ned. Jeg selv sitter med en følelse og en tanke om at jeg ikke kommer til å løpe til når barnet gråter, jeg er av den oppfatning at alt for mange løper til så fort det kommer en lyd fra barnet.

Nå skal det riktignok sies at jeg ikke kan komme med noen form for fasit her, jeg har ikke noen erfaring med dette og mine synspunkter blir bare basert på hva jeg føler er riktig. Den dagen barnet ligger oppe å gråter kan det fort hende jeg er første mann til å løpe opp, det kan jeg aldri vite på forhånd før jeg har testet ut dette selv.

Hva gjør du i slike situasjoner? Er det greit å la barnet gråte eller skal man til enhver tid sjekke til at barnet har det greit?

Det er ikke OK å la barnet ligge alene å gråte. Jeg får helt vondt når jeg hører foreldre som gjør dette. Stakkars små som kun kan kommunisere kun med gråt. Kanskje den lille er sliten og trenger nærhet, kanskje de har vondt. Man ville aldri latt sin kjæreste, bestevenn ligge å gråte alene, og disse kan til og med uttrykke med ord.

Elise|  27.11.2017 - 08:42

Elise: Takk for tilbakemelding, jeg skjønner veldig godt hva du mener ??

Pappaglede|  27.11.2017 - 08:54

Dette kan være litt vanskelig .

Har selv 2 voksne jenter nå ,jeg har vært veldig heldig fra de var små .

Tro det eller ei ,men har aldri hatt en våken natt med noen av dem .

Det å ta opp ett barn med en gang de gråter er veldig individuelt .

Man skal aldri undervurdere ett barn ,selv ikke ett spebarn , tar du opp ett gråtende barn og det

smiler strålende fornøyd med en gang og pludrer litt ja da vil de bare opp .

Vaner legges fort til og vet barnet det kan gråte for at de blir tatt opp med en gang ja da er lista

lagt . Har mangeårs erfaring i barnehage og som barnepleier .

Ha en flott dag og kommende uke .

Klem fra meg

sisselgu|  27.11.2017 - 09:25

Takk for en veldig god tilbakemelding, føler det er akkurat som du sier, det er veldig individuelt på dette området ??

Ha en strålende uke du også ??

Pappaglede|  27.11.2017 - 09:53

Tusen takk

sisselgu|  27.11.2017 - 12:29

Gråt er barnets måte å kommunisere på. Går alltid inn til sønnen min når han gråter, uansett. Jeg vil han skal vite at jeg er der, alltid, uansett hva det er.

Marianne|  27.11.2017 - 14:30

Marianne: Så bra men, er det sånn at du alltid tar opp eller ser du Ann situasjonen? ??

Pappaglede|  27.11.2017 - 15:05

Vi tar alltid barnas gråt på alvor så går alltid inn til de gråter. Tar de sjeldent opp av sengen, men er der for dem til de ikke gråter mer. Merker tidlig forskjell på gråten deres, er det gråt for at de er syke eller har vondt så tar vi dem opp å trøster såklart. 9 av 10 ganger er det gråt for at de vil vi skal være der, det er et reelt behov det også.

Vi prøvde å la gutten vår gråte da han var ca 1/1,5 år for at vi ønsket å ikke behøve å sitte inne å holde han i hånden til han sovnet hver kveld. Etter 1 kveld med å prøve å la han gråte så kjente vi begge at det ble HELT feil for oss. Vi fulgte magefølelsen og satt inne hos han å holdt han i hånden til han sovnet, hver kveld til han ikke hadde det behovet mer. Nå er han 3,5 år og har sovnet av seg selv etter en nattasang siden før han var 2 år. Anger ikke en dag på alle de timene vi brukte inne på rommet hans hver kveld og vi har tro på at det er derfor han føler seg så trygg i dag.

Cathrine|  27.11.2017 - 19:32

Cathrine: Veldig god tilnbakemelding, absolutt noe je kommer til å ta med meg videre :D Helt enig at barna må føle seg trygge :D

Pappaglede|  27.11.2017 - 20:11

Skriv en kommentar
Design laget av Silje Lien Design