hits

Et brev til min datter!

Er det en ting jeg har funnet ut i løpet av de siste 8 månedene er det at graviditet virkelig er en prøvelse for tålmodigheten, i flere måneder har jeg ventet på at mitt barn endelig skal komme til verden og endelig er vi snart i mål med denne graviditeten. For å få tiden til å gå har jeg nå skrevet et brev til min kommende datter, der jeg forteller henne om hvordan jeg ønsker å være som hennes far.

Kjære Ynwa Sofie!

Når jeg sitter her og skriver dette brevet til deg er det med uendelig mange spørsmål, det er så utrolig mye jeg har lyst til å si til deg og siden det ikke er mulig enda velger jeg å skrive et brev som du skal få av meg når du blir gammel nok til å forstå det.

For det er så utrolig mye jeg tenker på, det er så utrolig mye jeg lurer på men, uansett hvor mye jeg forsøker å forberede meg på det som nå kommer vil jeg ikke sitte igjen med noen svar før du er kommet til verden. Derfor har jeg bestemt meg for at dette brevet til deg skal handle om hvordan jeg skal være som din pappa og hva jeg kan gjøre for å gi deg best mulig forutsetninger her i livet.

For når du om kort tid kommer til verden er du en drøm som går i oppfyllelse for min del, jeg har alltid sett frem til å bli far og endelig skal det skje. Akkurat nå er du fortsatt en drøm, en drøm som gir livstegn hver eneste dag og snart vil denne drømmen bli til virkelighet. Fra den dagen du kommer til verden skal jeg være et forbilde for deg, en du kan se opp til og en du kan søke trygghet hos.

Jeg ønsker å være en pappa som du kan dele dine hemmeligheter med, jeg ønsker å være en pappa som alltid stiller opp og jeg ønsker å være en pappa som støtter deg i alle livets faser. Uansett om det måtte være idrett, skoler eller legning vil jeg alltid være der for deg å støtte deg i dine valg. Du trenger ikke være redd for å fortelle meg noen ting, for uansett hva så er jeg der for deg og ditt beste.

Jeg ønsker å være en far som er til stede, jeg ønsker å være en far som ser deg og jeg ønsker å være en far du kan komme til om du så bare trenger noen å være med. Jeg vil ta deg med på aktiviteter som du synes er morsomme, jeg vil gjøre familie måltidene våre til en tradisjon der vi alltid samles rundt bordet og jeg vil gjøre ting med bare deg slik at vi får litt far og datter tid.

Jeg ønsker generelt å være en god pappa for deg og selv om du ikke alltid vil være enig i mine meninger gjør jeg disse valgene ut i fra ditt beste. For en god pappa er ikke kun en pappa som sier ja og godtar alle dine ønsker, en god pappa er også flink til å klare å si nei og sette tydelige og klare grenser. Selv om det sikkert blir noen uenigheter om dette underveis, vil du nok som meg forstå når du blir eldre.

Jeg ønsker å gjøre alt som står i min makt for at du om 18 år kan se tilbake på dette brevet å si: Fy fader fatter`n, dette fiksa du. Frem til det ser jeg frem til mange flotte opplevelser med deg, jeg gleder meg til å bli kjent med deg og jeg gleder meg til å være din pappa.

10 kommentarer

29.11.2017 kl.21:51

Begynte å gråte, veldig bra skrevet!!

Pappaglede

29.11.2017 kl.22:11

Anonym: Tusen takk, så hyggelig å høre :)

due

29.11.2017 kl.23:46

Tenk om alle fedre kunne vært slik. Jeg ble helt rørt her jeg sitter. Din datter er meget heldig som får deg som pappa <3

Pappaglede

30.11.2017 kl.07:16

due: Tusen takk :) Så utrolig koselig å høre

Elisabeth Sletten

01.12.2017 kl.21:27

Så fiint skrevet! Jeg forstår godt du gleder deg og hun blir nok kjempe glad den dagen hun skal lese det. :D

Pappaglede

01.12.2017 kl.22:01

Elisabeth Sletten: Tusen takk :) Ja det blir en spennende tid nå :)

Linn

03.12.2017 kl.19:27

Så utrolig fint skreve. Ble helt rørt. Er så pappa jente selv å sånn forhold er gull verdt. Heldig jenta di som får en så god pappa🙂🙂

Pappaglede

03.12.2017 kl.19:58

Linn: Tusen takk så hyggelig å høre ??

Charlotte

03.12.2017 kl.22:49

Utrolig fint skrevet :)

Pappaglede

03.12.2017 kl.23:01

Charlotte: tusen takk ??

Skriv en ny kommentar

Pappaglede

Pappaglede

29, Larvik

For ti måneder siden møtte jeg min kjæreste for første gang, for ni måneder siden ble vi kjærester og for åtte måneder siden fikk vi beskjeden om at vi ventet vårt første barn sammen. Denne historien ble grunnlaget for denne bloggen!

Kategorier

Arkiv