hits

Rull inn puppen, Kjære kalender mamma!

  • 30.11.2017     20:10     2

Kan noen der ute fortelle meg hva som har skjedd med årets julekalender hysteri, hva er det som har skjedd med den lille sjokoladebiten med alle de rare motivene på? Ut ifra hva jeg kan se i sosiale medier, virker det til at dagens foreldre bruker mer tid og energi på den perfekte pakkekalenderen enn de faktisk gjør med sine egne barn.

For i morgen våkner det tusenvis av forventningsfulle barn, endelig er dagen kommet og det er på tide å åpne årets første luke i julekalenderen. Jeg husker utrolig godt selv hvor mye jeg gledet meg til denne dagen og selv om jeg kun hadde en luke å åpne, selv om jeg kun hadde en sjokoladebit å spise var det mer enn nok til å glede meg og mine forventninger til julekalenderen.

Det er klart at fristelsen til å åpne alle lukene å proppe bollekinna mine fulle av sjokolade var til stede men, jeg visste utrolig godt at om jeg gjorde dette så hadde jeg ikke noen flere luker å åpne før julaften. Det lærte jeg en gang for alle da jeg var hos min farmor, kalenderen hang trygt oppe på veggen og selv om jeg forsøkte så godt jeg kunne å vise alle hvor stor jeg hadde blitt rakk jeg ikke opp til kalenderen.

Allikevel var jeg liten og utspekulert på denne tiden, jeg snek meg bort til kjøkkenbordet og hentet med meg en av kjøkkenstolene. Jeg dro den så forsiktig jeg bare kunne over gulvet og bort til kalenderen som hang på veggen, deretter klatrer jeg forsiktig opp på stolen og forsynte meg av godsakene som gjemte seg bak lukene.

Selvfølgelig kom jeg ikke ustraffet fra hendelsen, for da jeg skulle åpne kalenderen morgenen etter var det ikke vanskelig å se at en liten mus hadde vært å forsynt seg. Jeg prøvde meg selvfølgelig på alle barns unnskyldning og si det var katten men, farmor var en skarp dame altså for hun hadde gjennomskuet meg. Selv om det ikke ble noen flere luker å åpne dette året, er dette allikevel minner som sitter for livet.

Det er disse minnene jeg ønsker at mine barn skal forbinde med julen, det er disse minnene jeg ønsker at mine barn skal snakke om når de blir eldre og dersom dette kalender hysteriet ikke snart avtar vil ikke lenge julen være det det en gang var. For en kalender skal være en spenning, en glede og en nedtelling til den store dagen, det skal ikke være julaften hver eneste dag frem til jul slik det er i dag.

Foreldre bruker langt mer tid og penger på årets kalendere i disse dager, noen foreldre nøyer seg ikke engang med en kalender og i noen hjem sitter barn og åpner tre og fire luker om dagen for å holde seg ajour. Jeg skjønner det kan være fint og flott med hjemmelagde pakkekalendere eller dyre og flotte Smarties kalendere til jul men, vi må ikke glemme hva juletiden egentlig handler om.

Så til alle dere kalender hysterikere, bruk all tiden og energien på å prate med dine barn, la de vite at du er der for dem og heller ta de med på aktiviteter de synes er gøy. For sjokoladekalenderen er mer enn god nok, den gir barna mer enn nok spenning og de gir barna dine de rette minnene fra julen. 

Dette var gøy å lese og virkelig noe å tenke på. Nei pakkere hver dag i 24 dager er ikke noe særlig. Her i huset er det 3 kalendere i år. Vår sønn på 10 år ville kun ha en sjokoladekalendere til 12 kroner. Vår datter på 8 år har Lego kalender + sjokoladekalender. Så har jeg kjøpt en stor lommekalender på Jysk. Den betalte jeg kun 20 kr for på Black Friday. Det blir en kalender med lapper for aktiviteter for hele familien mer eller mindre. Kalendere har blitt hysteri. Det skal ikke være julaften 24 dager nei!

due|  01.12.2017 - 13:54

due: Høres jo veldig bra ut i kalenderbildene der ?? Helt enig med deg, kan ikke ha pakker hver dag til jul

Pappaglede|  01.12.2017 - 17:06

Skriv en kommentar
Design laget av Silje Lien Design