hits

Jeg er dere evig takknemlig

Vi skal dra dette et stykke tilbake I tid, til den tiden da jeg hadde et skyhøyt forbruk av bleier, til den tiden da jeg alltid lurte på hvorfor det og til den tiden da jeg var et bekymringsløst barn som bare elsket livet. Nå kommer det til å høres ut som om jeg er 110 år men, ja vi skal tilbake til den tiden hvor jeg var ung.

Vi er tilbake til det herrens år 1752, nei da, fullt så ille er det ikke men vi er tilbake til starten av 90-tallet. På denne tiden hadde jeg lært meg å gå, jeg hadde lært meg å prate og jeg kunne for første gang i livet uttrykke mine følelser. Jeg ser tilbake på min barndom som svært lykkelig, jeg hadde en mor som alltid var hjemme med meg og jeg hadde en pappa som var ambulansesjåfør men, som i tillegg kjørte rally på fritiden. Jeg så veldig opp til mine foreldre på denne tiden, noe jeg også gjør den dag i dag.

Vi bodde i et lite hus på landet oppe i Svarstad, kun et steinkast utenfor Larvik som de ville sagt i Nord Norge. Selv om byfolk i generasjoner sier at det ikke finnes noe å finne på ute på landet er dette helt feil, for de av dere som er født og oppvokst på landet kommer det ikke som noen overraskelse at det er utrolig mye man kan finne på dersom man bor på landet. Det er ikke uten grunn at Wenche Myhre valgte å lage en sang som heter Gøy på landet i sin tid, det sier seg selv.

For det er utrolig mye man kan finne på som et barn på landet, for eksempel kan du som jeg gjorde på denne tiden forsøke å grave deg ned til Kina. Det eneste som irriterer meg litt med det i ettertid var at jeg jobbet iherdig i flere uker med å komme igjennom søle og leire og først i ungdomsalder forstod jeg at det å grave seg til Kina ikke var mulig. Poenget mitt her er at dersom man kjeder seg på landet er det alltid noe å ta seg til, man må ikke ha trampolineparker og badeland for å kunne ha det gøy i livet.

Jeg har alltid sett på min barndom som en fantastisk barndom, jeg har hatt foreldre som har satt meg høyest på listen og jeg har hatt foreldre som har tatt seg tid til å være med meg. For som lovende fotballspiller i ungdomsårene var det ingen selvfølge at mine foreldre skulle stille opp i Høyjord klokken 1800 en onsdag kveld liksom, allikevel tok de seg alltid tid til å være med meg, følge meg opp og ikke minst støtte meg fra sidelinjen. Dette var for meg en selvfølge men, noe jeg setter veldig pris på i dag.

For selv om jeg ikke forstod dette før i ungdomstiden, hadde jeg vokst opp med en familie som var langt fra fattig men, vi hadde ikke mulighet til flotte sydenturer og dyre ferier rundt omkring i Norge. Vi hadde derimot et fantastisk flott feriested i Edland, et sted min familie hadde reist i generasjoner og et sted der jeg skapte alle mine minner som barn. Jeg tenkte ikke over at dette var en lavbudsjett ferie, jeg fikk ro i båt, jeg fikk bo i en hytte og ikke minst fikk jeg lov til å være med å fiske om kveldene.

Sett i ettertid er jeg mer glad for at jeg hadde foreldre som kunne stille opp på aktivitetene mine enn at jeg hadde foreldre som jobbet døgnet rundt for å kunne finansiere de dyre og flotte sydenturene. Det å ha foreldre som ser deg som et barn, tar seg tiden til å følge deg opp i tykt og tynt og forsøker på best mulig måte å gi deg en fantastisk barndom er det som har betydd noe for meg. Det er nettopp slike foreldre og også steforeldre jeg har hatt i hele livet mitt og det er jeg så utrolig glad for.

Så nå når jeg er blitt voksen, blitt stefar til to herlige barn og ikke minst venter mitt første barn om noen få uker merker jeg at dette har formet meg som en omsorgsperson og snart forelder. Jeg merker det at jeg er veldig opptatt av opplevelsene med barna fremfor dyre og kostbare ting, det å tilbringe tid med barna er kanskje den beste gaven du kan gi et barn. Jeg er utrolig takknemlig for hvordan mine foreldre har lært meg opp og jeg er dere evig takknemlig for den oppveksten dere ga meg. Veldig glad i dere <3

De siste ukene har jeg kjørt et prosjekt med barna her i huset, et prosjekt der vi i 10 dager skulle gjøre en aktivitet som ikke kostet penger. Dette for å se hvordan barna reagerte på at dette ikke kostet penger eller for å se om de kunne ha det like gøy selv om man ikke måtte betale for aktiviteten. Resultatet av dette kan dere lese på bloggen i morgen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pappaglede

Pappaglede

29, Larvik

For ti måneder siden møtte jeg min kjæreste for første gang, for ni måneder siden ble vi kjærester og for åtte måneder siden fikk vi beskjeden om at vi ventet vårt første barn sammen. Denne historien ble grunnlaget for denne bloggen!

Kategorier

Arkiv