hits

10 aktiviteter for barn som ikke koster penger!

Jeg vet det er mange foreldre der ute som ikke har muligheten til å ta med barna sine på dyre aktiviteter men, må man til Disneyland, Dyreparken eller Tusenfryd for å kunne ha det gøy? Jeg har testet ut dette på barna her i huset, over en 10 dagers periode har vi gjort aktiviteter som ikke har kostet en eneste krone og gjennomføre.

1: Lommelykt tur i skogen

Dette er en aktivitet som ikke koster en eneste krone, spørsmålet er bare om barna har tålmodigheten til det. For barn blir ofte sett på som kravstore når det kommer til aktiviteter men, lommelykt tur var noe barna her i huset syntes var helt fantastisk. Ikke viste vi helt hva vi lette etter, ikke visste vi helt hvor vi gikk men, det var en sliten og glad gjeng som entret stuen etter en lang tur langs elven her i byen. Anbefales på det sterkeste.

Barnas terningkast: 5

2: Tur i akebakken

Dette trenger vel strengt talt ikke en forklaring engang, barn elsker å ake og selv om aktiviteten er gratis er det ingen barn som klager på en aketur. I hele 2 timer kjørte de opp og ned bakkene med et stort smil om munnen, så selv om jeg og mor ble stående å hutre litt med kalde føtter var det absolutt en fin aktivitet for barna. Her gjelder det som forelder å kle seg godt, for denne leken vil ikke barna legge fra seg med det første. Stor anbefaling for tur i akebakken.

Barnas terningkast: 6

3: Hjemmekino

Det er ikke til å stikke under en stol at det å dra på kino og se en film kan bli en dyr affære, for en familie på fire snakker vi fort en 700 kroner med godteri og brus. Velger man isteden som vi gjorde her forrige fredag og sette på en film hjemme, skru av alt lys i stuen og bare nyte en film med barna er mye gjort. Vi hadde litt popcorn liggende i skapet, samt en brus i kjøleskapet siden det var helgen men, barna glemte bort dette med godteri og brus så fort filmen var i gang. En veldig fin aktivitet med barna.

Barnas terningkast: 5

4: Lekeplass safari

Er det en ting vi har mer enn nok av her i landet, så er det gode lekeplasser. Du finner dem i parker, du finner dem i skogen og du finner dem i alle barnehagene her i landet. Det som er så fint med disse lekeplassene er at man kan benytte dem gratis, så lenge du forlater dem som du fant dem. Vi valgte å besøke 4 lekeplasser på en dag og barna storkoste seg gjennom hele opplegget. Det eneste dumme er at barna nekter å dra derfra igjen men, det anbefales virkelig.

Barnas terningkast: 6

5: Pokemon Og jakt

Pokemon Go er et spill for barn i alle aldre, til og med dette store barnet som skriver her er en ivrig Pokemon Go spiller. For barna er dette en stor opplevelse og spenningen er alltid stor når man møter på en Pokemon man ikke har, det er rett og slett magiske tilstander så fort barnet har fanget den. For jubelen står i taket og det blir snakket om i evigheter, dette er riktignok en aktivitet vi gjør veldig ofte men, det er like stas hver eneste gang. Anbefales.

Barnas terningkast: 5

6: Skattejakt

Skattejakt med barna kan bli en dyr affære dersom du selv ønsker det men, det kan også være en helt gratis affære dersom man ønsker det. For her er det mer spenningen som driver barna enn den faktiske skatten i enden av kartet. Her vil jeg rett og slett anbefale en premie som ikke koster noen ting, slik vi gjorde det var at vi pakket inn en leke barna hadde fra før men som ikke like ofte blir lekt med lenger. Da de fant den fikk de spenningen ved å åpne og samtidig en leke de hadde savnet litt. Anbefales virkelig.

Barnas terningkast: 5

7: Skøytebanen med barna

Nå er vi kanskje veldig bortskjemte her i Larvik, da vi har en egen skøytebane på torget i Larvik som er gratis å benytte. Jeg vet allikevel at de fleste byen har en skøytebane tilgjengelig for barn og unge, har du ikke skøyter er det fullt mulig å låne skøyter mot et depositum som du vil få tilbake etter endt økt. Dette er en aktivitet som kan være like morsom for både barn og voksne og den anbefales virkelig som en fin aktivitet en lørdag formiddag for eksempel.

Barnas terningkast: 6

8: Trolldeig

Jo da, du har helt rett. Trolldeig er ikke helt gratis å lage men om du har vann mel og salt liggende er det en aktivitet som er tilnærmet gratis å gjennomføre. Det vil være mye billigere enn en tur i svømmehallen for eksempel, og for en glede barna har av dette. Nå i juletiden kan det også lages gaver av dette, som vil være et mye billigere alternativ enn å måtte kjøpe gaver til alle besteforeldre rundt omkring i landet. Dette falt virkelig i smak hos barna.

Barnas terningkast: 6

9: Tur i skogen

En tur ut i skog og mark har aldri skadet noen og barna her i huset de elsket det. Vi samlet oss sammen med min søster og hennes familie og trådde oss vei i de dype skoger. Vi fant en plass vi kunne campe og satt opp et bål av pinner vi fant i skogen, dette syntes barna var veldig stas og de koset seg masse. Vi valgte å ta med oss noen pølser vi kunne grille men, dette er ikke et must dersom du ikke har mulighet til dette. En tur i skogen er en sikker vinner uansett.

Barnas terningkast: 4

10: Se på bølgene

Det høres nok veldig kjedelig ut med en gang men, herregud som barna koser seg med dette. De står i gummistøvlene så langt ned mot kanten som mulig, før de løper i full fart vekk når bølgene slår innover stranden. Dette er en aktivitet vi har gjort så å si hver eneste kveld i en hel måned og de blir aldri lei. De maser hver eneste middag om å kunne gå til bølgene på kvelden og dette er virkelig en kostnad som ikke koster en eneste krone. Anbefales.

Barnas terningkast: 6

Har du forslag til aktiviteter som kan gjennomføres som ikke koster penger? La meg få høre om dem 😊

4 kommentarer

lilleeemystrikke

04.12.2017 kl.21:10

Takk og lov at faktisk noen kommer med sånne ideer! :) Det har blitt så mye snakk om at man må dra til syden for at barna skal ha det bra osv. jeg husker når jeg var liten, var hytta det beste stedet vi kunne reise :) Stor kosa oss. Dette har vi da tatt med videre til jentungen vi har fått nå :) Reise ut i skogen og sitte og se litt filmer og slikt :)

Men uansett stå på! Du er flink! :)

Pappaglede

04.12.2017 kl.21:19

lilleeemystrikke: Tusen takk, det var veldig hyggelig å høre :) Så fantastisk at dere gjenskaper gode minner fra barndommen, akkurat slik jeg liker å gjøre :)

due

04.12.2017 kl.21:59

Så flink du er :) Koselig å se at noen får det til. Barna mine har dessverre vokst fra en del av dette, men de har vært igjennom alle de 10 eksemplene dine. Vi har kun en ting av dette og det er skogstur med grilling av pølser. Det blir i den ene luken i julekalenderen :) Du/ dere får det til :) Du blir virkelig en fin pappa for din datter. Det har jeg virkelig troen på <3

Pappaglede

04.12.2017 kl.22:16

due: Tusen takk, så hyggelig å høre :) Ja det er mye her som kan benyttes og tur i skogen er fantastisk for både barn og voksen :)

Skriv en ny kommentar

Pappaglede

Pappaglede

29, Larvik

For ti måneder siden møtte jeg min kjæreste for første gang, for ni måneder siden ble vi kjærester og for åtte måneder siden fikk vi beskjeden om at vi ventet vårt første barn sammen. Denne historien ble grunnlaget for denne bloggen!

Kategorier

Arkiv