hits

Kjære mammapolitiet, dine tips og råd kan ta livet av andres barn!

  • 13.01.2018     09:48     8

Hva er det han Pappaglede snakker om her nå tenker du, har han blitt en bitter gammel gubbe etter at han ble pappa. Nei, det har jeg ikke, jeg har bare sett meg lei av alle hypokondere, bedrevitere og foreldre som sitter og kaster rundt seg med diagnoser av andres barn på nettet. Nok får være nok.

Jeg er helt med på at vi lever i en mer og mer digitalisert verden men, jeg mener fremdeles det finnes mange ting som er bedre dersom det ikke er digitalisert. Jeg kan nevne mat, søvn og sex som noen eksempler på hva jeg mener fungerer best dersom det ikke er digitalisert. Jeg regner med dere alle er med på denne tanken, derfor overrasker det meg at så mange bruker nettet til å sette diagnose på egne barn fremfor å besøke legekontoret for en grundigere sjekk.

Misforstå meg riktig, jeg mener ikke at vi skal dra til legen for enhver ting. Man drar ikke med barnet til legen dersom det er litt klynking eller tendenser til feber, det jeg mener er at dersom du er i tvil om noe feiler barnet ditt, bør du heller ringe en lege fremfor å poste bilde med beskrivelse i sosiale medier. Jeg vet det er enkelt, jeg vet du får svar kjappere enn i ventekøen på legekontoret men, det er ikke dermed sagt at du får de rette svarene i sosiale medier.

De som svarer deg i sosiale medier er langt ifra utdannet på området, det holder ikke at de kan ha opplevd det samme, at du har sett de samme prikkene på ryggen i et annet forum eller at du i verste fall søker opp symptomene på Google før du gir den bekymrede forelderen et svar i kommentarfeltet. For å søke etter symptomer på Google er som å ta et digitalt selvmord, dersom du skal tro på og stole på alt som står der, er det bare å håpe man er en katt med 9 liv.

For etter 30 minutter hos Google legen kan du ha dødd minst ti ganger, du kan finne deg noen fine kreft diagnoser om du vil og du kan i utgangspunktet linkes opp mot den sykdommen du ønsker det skal være. Jeg må innrømme at jeg trodde advarslene hadde vært mange nok, jeg trodde at advarslene hadde vært gode nok men, jeg blir stadig mer overrasket over hvor mange som utveksler diagnoser i kommentarfeltene i sosiale medier.

Det neste nå blir vel at man starter og sende hverandre resepter over vipps, derfor føler jeg at det er på tide med en liten advarsel til alle småbarnsforeldre der ute. For konklusjonene som tas i grupper og forumer kan til slutt ta liv av ditt barn, det er å sette det spissen selvfølgelig men, i ytterste konsekvens kan dette bli realiteten. Så min advarsel til alle dere er at om du er usikker på om ditt barn har det bra eller ikke? Ja da kontakter du legekontoret for å forhøre deg om dette.

Det kan være enkelt å ty til det enkleste alternativet som er nettet, for kanskje er du redd for at legen gir deg dårlige nyheter men, det er da bedre å få en lege til å hjelpe deg med problemet fremfor å få en falsk trygghetsfølelse via nettet. Kanskje er det et ork å kle på og drasse med seg et barn til sentrum, for deretter å få beskjeden om at barnet ditt er helt friskt eller litt forkjølet men, en lege vil alltid det beste for deg og ditt barn, akkurat som du vil for ditt barn.

Dette var dagens utblåsning, ha en fin dag videreee!

Veldig bra innlegg. Så enig. Ha en flott dag videre.

Navn|  13.01.2018 - 13:34

Navn: Tusen takk for det, takk det samme til deg!

Pappaglede|  13.01.2018 - 13:39

Ja det er skremmende at noen bruker nettet på en slik måte. Man får bare bruke fornuften og tenke at de som sitter bak skjermen ikke er utdannet til å gi riktig info.
De bildene var de fineste bildene jeg har sett av deres lille prinsesse. Hun er nydelig <3 Hun er veldig sterk som løfter hodet så tidlig. Mammapoliti er ikke greit, men det går fint å skrive om sine egne erfaringer. Er barna skikkelig syke så kontakt lege. Jeg har selv jobbet på et legekontor, og jeg må si at det er utrolig hva visse ringer om. Noen ringer kun om barnet hostet litt, eller ikke ville spise maten sin akkurat der og da. Er nok dessverre en del overbeskyttende foreldre der ute også. Er man foreldre så får man bruke sunn fornuft .....

due|  13.01.2018 - 15:38

due: Helt enig i det du skriver, mange som ringer om alt for mye også og det å dele erfaringer er helt greit.

Takk for det, ja hun er sterk og ikke minst nydelig :)

Pappaglede|  13.01.2018 - 15:45

Apropos utslett; boka fastlegene har med bilder og forklaringer på alt mulig rart av prikker, flekker, utslett, eksem og sånt, er tykk som en murstein. Da er det ikke så enkelt å bare google i vei, vil jeg tro. Det er ufattelig mye som gir hudendringer. Noen ganger kan barnet faktisk ha to forskjellige diagnoser/utslett på en gang som skal behandles med ulike midler. Det skjedde med en av mine unger. Legen satt faktisk i over en halvtime og bladde i den boka si og studerte bilder. Han hadde rett også, det var to ulike ting blandet i hverandre.

Mammapolitiet på nett er en egen rase. Jeg er ikke sikker på at alle har barn en gang. :)

Jeg har barnebarn nå. Det kunne ikke falle meg inn å blande meg inn i verken mat, sykdom, klær eller noe som helst uten at de spør meg om råd. Ok, de måtte på legevakten midt på natten med unge etter mitt råd...og det var jo bra råd siden barnet måtte på antibiotikakur. Da ble jeg oppringt av foreldrene og anbefalte altså legevaktbesøk. Ellers holder jeg klappa til noen spør. Det er mye som er forandret fra da mine var babyer. Nå skal man jo omtrent ikke bruke såpe, ungen skal ikke bade daglig som før. De kloke hoder har visst funnet ut at man vasket eksem og allergier på ungene. Det er ikke foreldres skyld, de har bare gjort det man har sagt på barselen og helsestasjoner... Ikke alltid myndighetenes råd er bra heller.

Enna|  13.01.2018 - 15:42

Helt enig med deg her, råd er helt greit å gi egne barn Og barnebarn. Det er verre med de som konkluderer og mener det ene og det andre om andres barn og det er de jeg sikter til her :)

Pappaglede|  13.01.2018 - 15:47

De verste er nesten de som ikke har barn selv. Jeg har hatt noen diskusjoner om barneoppdragelse med min stedatter som er over 30 år og barnløs. Det er ikke måte på hvordan hun ville ha gjort det om hun hadde vært moren til mine barn ( sine søsken). Gleder meg til den dagen hun får barn, da tror jeg at den pipa får en annen lyd hehehehe. Ja det skal bli gøy å se om hun da kan gå etter boka. Hun er utdannet vernepleier. Hun skal få se at det er noe annet å virkelig bli foreldre selv. Hun blir helt sikkert en god mamma, men oppskriften hennes vil nok slå sprekker gang på gang ....

due|  13.01.2018 - 15:56

due: Absolutt, jeg merker det bare på meg selv, hvor mye tanker jeg en gang hadde. Det er noe helt annet når man selv blir forelder :)

Pappaglede|  13.01.2018 - 16:09

Skriv en kommentar
Design laget av Silje Lien Design