hits

Tulla & Bable - Jenta og den snakkende bamsen

  • 13.01.2018     17:37     0

Etter en lang og god juleferie var det igjen tid for skole.

Tulla bare elsker å sove lenge men, akkurat i dag er hun lysvåken og det i god tid før klokken ringer. I flere dager har hun gledet seg til å komme tilbake på skolen etter ferien, ikke fordi hun syntes matematikk og samfunnsfag er så gøy, nei hun har gledet seg til å endelig få møte igjen sin gode venninne Ella som har vært på fjellet i hele julen.

Tulla kaster i seg frokosten, slenger sekken på ryggen og gir foreldrene en klem før hun hopper av sted til skolen. Ikke før har hun kommet inn i skolegården, så får hun øye på Ella og de to løper mot hverandre og hopper rundt halsen på hverandre for å gi hverandre en klem. De prater og prater, de forteller hverandre om gavene de har fått og de glemmer helt å løpe inn når skoleklokkene ringer inn til 1. time.

Plutselig kan de høre Rektor Tønnesen rope ut av vinduet

«Jenter, første time har startet, nå må dere komme dere inn».

De får begge fart på beina og de løper inn til resten av klassen, der sitter alle tente som lys og hører på læreren som forteller at deres klasse er plukket ut til å ha ansvaret for årets sommerforestilling i gymsalen. Det bryter ut et stort jubelbrøl når barna får høre dette, det er første året de går på skolen og de vet nok ikke helt hva de går til men, alle barn elsker kostymer, skuespill og dans så dette blir nok gøy.

«Jeg vil været trollet» roper guttene i klassen

«Jeg vil være prinsesse» roper jentene i klassen.

Kjære barn, vi blir nok aldri enige om hvem som skal være hva, derfor har jeg og Rektor Tønnesen bestemt oss for at vi skal trekke om rollene sier Frøken Snerpesen. Barna blir helt stille og venter spent på hvilken rolle de skal få, en etter en blir de trukket opp av hatten og får hver sin rolle. Tulla, som egentlig ikke hadde noe spesielt ønske bortsett fra å være prinsesse, får rollen som det skumle trollet.

Det er en rolle Tulla ikke er veldig glad for, hun klarer nemlig ikke å leke sint og hun kjenner at hun gruer seg til første øving allerede. Etter skolen blir klassen stående å snakke om dette skuespillet, mange skryter av sine roller mens andre er lei seg for at de ikke fikk den rollen de ønsket seg så mye. Plutselig får Tulla øye på noe som ligger borte ved gjerdet i skolegården, hun løper bort for å sjekke hva det er.

Ella som alltid følger etter Tulla, løper etter for å finne ut av hva dette kan være for noe og de blir overlykkelige når de ser det er en liten bamse som ligger langs gjerdet. De plukker den opp, de børster av snøen som har lagt seg på bamsen og de starter en dra kamp om hvem som fant bamsen først, da kommer Frøken Snerpesen til unnsetning og foreslår at de får ta stein, saks, papir om hvem som får den.

«Men jeg fant den først» sier Tulla.

«Neeei, det var meg» sier Ella.

«Ja, men da får vi trekke om den også da jenter» sier Frøken Snerpesen.

Trekningen foregår på akkurat samme måte som ved rollene, den eneste forskjellen er at det er kun to lapper i denne hatten.

På lappen stod det: Tulla.

Skriv en kommentar
Design laget av Silje Lien Design