Bleieskift og gummihansker

Om bare noen uker kommer den lille datteren vår til verden, riktignok har jeg bygget litt erfaring de siste ni månedene men, når det kommer til nyfødte barn har jeg absolutt ingen erfaring i det hele tatt. Jeg har allikevel sterke meninger om hvordan det bør være, som for eksempel at man skifter bleier med gummihansker.

Det handler overhodet ikke om at jeg er redd for å få bæsj på hendene, det handler mer om at jeg ønsker mitt barn det aller beste. Det handler om å behandle barnets intime områder på en skånsom måte, det handler om å begrense muligheten for såre romper. For såre romper er et utbredt problem blant små barn og jeg mener at mye av dette skyldes at folk ikke bruker gummihansker når de skifter bleier.

Min kjæreste og egentlig alle andre jeg snakker med om dette bare rister på hodet, de mener det handler om å gi sitt eget barn nærhet og kroppskontakt. Jeg er helt enig i at barna trenger nærhet og kroppskontakt men, det finnes nok av tid til å gi barnet dette utenom bleieskiftet. Jeg ser på det litt som et forhold der det er viktig å vise hverandre kjærlighet men, ikke nødvendigvis når man er på toalettet.

En annen ting jeg ofte får høre er at jeg definitivt kommer til å se annerledes på dette når jeg blir pappa, det kan godt hende at dere alle har rett i det for som sagt har jeg ingen erfaring på dette området. Selv om lageret er fylt opp av gummihansker, skal jeg være den første til å innrømme at jeg tok feil om min mening rundt dette endrer seg.

Hvordan er din prosedyre når det kommer til bleieskift?

  1. Som sykepleier så tenkte jeg før jeg fikk barn at å skifte bæsjebleie på et menneske uten hansker var uaktuelt. Så kom babyen. Og nå, 34548 bleieskift etter; ikke brukt en eneste hanske. Vasker hender, funker bra. Spent på å lese om alle ting du trodde du hadde bestemt deg for som ikke ble sånn likevel. Det kommer hundrevis av de tingene :p

  2. Cathrine: Hehe ja det er fullt mulig jeg må krype til korset på en del ting her altså, mye som kommer til å bli annerledes enn hva jeg ser for meg. Men holder dere alle oppdatert her ??

  3. Du kommer garantert ikke til å bruke hansker , dette vil gå som en drøm om det så er dårlig mage
   på ett nytt vidunder som ser verdens lys. Masse lykke til skal følge denne bloggen.
   Bare å vaske hender etterpå.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg