Er det greit å stoppe melketilførselen, slik at man slipper amming?

Det er vel som å banne i kirken når jeg sier at vi har gitt flaske siden dag en men, er det ikke bedre at barnet får i seg noe mat enn å ikke få i seg mat i det hele tatt.

Jeg skal være helt ærlig med dere, jeg har ingen erfaring med amming. Min kjæreste har to barn fra et tidligere forhold og med disse har ikke amming funket i det hele tatt, derfor tok vi et tidlig valg denne gangen om å ikke forsøke å amme i det hele tatt. VI tok piller for å stoppe melketilførselen og satte i gang med flasker fra dag en. Dette er veldig greit for meg, da jeg kan hjelpe mer til med hun lille.

Jeg respekterer de som allikevel vil prøve, jeg respekterer de som ikke vil prøve men, jeg har forstått at det er mange meninger om dette der ute. Spesielt på sykehusene har dette vært et stort tema, skal de fortsette og presse folk til å prøve eller skal de la det ligge å respektere valget til hver enkelt mor. Vi har allikevel tatt et valg og det står jeg inne for men, hva tenker dere om denne saken?

Er det greit å stoppe melketilførselen, slik at man slipper amming? 😊

  1. Det viktigste er til syvende og sist at mor og barn (og pappa) er glade og fornøyde. Og Mme er selvfølgelig et kjempebra alternativ, men det mangler jo de antistoffene og noen andre fordeler mm har. Amming skal ikke gjøres for enhver pris, men ut ifra det jeg har sett i min egen omgangskrets så er mange ikke forberedt på hvor slitsomt, vondt og intenst amming er i begynnelsen. Og mange velmenende besteforeldre begynner å mase om at man ikke har “nok melk”, “for tynn melk” osv, når babyen i realiteten bare oppfører seg som den skal, de skal ligge på puppen HELE Tiden, dette for å sikre at melkeproduksjonen øker.
   Kommer selv fra en familie hvor ingen har fått til amming, det samme gjelder samboeren min, vi er begge plaga med allergier, eksem og mageproblemer (Sier ikke at alle som får mme får astma, allergi osv, men det er indiser på at ikke amming øker risikioen). Det å få til amminga var derfor veldig viktig for meg, jeg leste meg opp MASSE på ammehjelpen, var i kontakt med ammehjelpen og ba om veiledning både før fødsel og på barsel. Amming reduserer også riskikoen for brystkreft og eggstokkreft med rundt 5% for hvert år man ammer ( for mor).
   Poenget her er ikke å gi dere dårlig samvittighet for valget dere hat tatt, men mer at jeg synes det er synd at mange ikke får den hjelpa de trenger med amminga før det er for sent. Jeg tror at hvis barseltilbudet og kompetansen hos helsepersonell hadde vært bedre ville mange som egentlig kan amme få det til (det er f.eks veldig få folk som faktisk har for lite melk https://ammehjelpen.no/artikkel/153/%C3%85rsaker-til-lite-melk-sjeldne).

  2. Jeg ville vært veldig skeptisk til å ta piller som tukler med hormonene, og det for å stoppe melkeproduksjonen, som jo er en naturlig del av det å få barn. Ihvertfall før dere i det hele tatt har forsøkt amming!
   Hormoner i ubalanse er et rent helv.. å få på rett kjøl igjen for mor. Dessuten tror jeg som Ylajali at morsmelkerstatning er med på å øke risikoen for allergier for barnet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg