Har jeg blitt lurt?

Akkurat nå skjelver jeg i buksene, jeg er redd jeg har blitt lurt og jeg lurer på om noen har opplevd det samme tidligere?

De ringte meg ifra Microsoft i dag, en meget hyggelig kar med en litt gebrokken engelsk dialekt. Jeg må si jeg er imponert over hvordan disse guttene jobber, for allerede før jeg hadde oppdaget noen feil med min pc, var de på pletten og klare for å rydde opp. Det er i hvert fall hva jeg kaller god kundeservice men, noen venner av meg skal ha det til at jeg er blitt lurt trill rundt av denne hyggelige mannen.

Han hadde så kontroll på det han drev med, han fortalte meg klart og tydelig at det var funnet et virus på min pc. Som blogger er det siste man vil ha på en pc, et virus som kan spise opp både det ene og det andre. Heldigvis for meg, vil nå jeg si. Satt denne karen klar til å rette opp dette problemet med en gang, det skulle ikke koste meg noen ting heller. Tro du hadde fått den kundeservicen på Elkjøp da, glem det!

Det eneste denne karen trengte var brukernavn og passord på min pc, på den måten kunne han fjernstyre seg inn å fikse problemet. Det var utrolig spennende å sitte her å følge med på at noen andre, på et helt annet sted i verden, kunne gå inn å styre min pc. Deretter kom vi til en port, som jeg tror han kalte det. For å komme forbi den, trengte han kortnummer, kontonummer, utløpsdato og de tre tallene.

Det var litt som å være live inne i et tv-spill faktisk, dermed ble jeg så revet med at jeg ga han alt han ønsket for å få åpnet den porten. Det er vel ikke bare jeg som hadde vært spent på hva som skjulte seg bak den porten og selv om overraskelsen ikke var all verden, føler jeg fremdeles at det er verdt det. Hadde irritert meg grønn hvis jeg ikke hadde sett det, hvert fall. Men, men, nok om det!

Poenget her er at han til slutt fikk avverget viruset, pc-en er nå helt rein og nå kan jeg bare slappe helt av. Men, flere av mine venner og familiemedlemmer mener jeg har blitt lurt trill rundt, ja, vel, tenker nå jeg, for hvilken måte kan jeg ha blitt lurt når en kar fra Microsoft ringte meg og bare hjalp meg med et virus? Forstå det den som kan!

Har du opplevd noe lignende? Informer meg så fort som mulig så jeg eventuelt kan sperre kortet mitt.

    1. Jeg holder på med IT utdanning. Sperr korte ditt så fort som mulig. Microsoft kan ikke merker når det er virus på pcen din. Dette er ikke menneskelig mulig. Dette er et typisk svindler forsøk. Håper virkelig at dette innlegget er tull.

    2. Du har blitt lurt ja. Enig med han over. Om det ikke er tulleinnlegg så sperr visakortet med en eneste gang. Verste av alt, det er ikke sikkert du får noe erstatning om du har oppgitt kode. Sannsynligvis ikke. Det er riktig det går å fjernstyre andre pc’er. Husker det var et program før, eneste man trengte var ip’en så kunne man faktisk gå inn på pc’en. Ikke bra. Sånn sett er det nok mange som kan komme seg inn på pcen til andre, men det er ulovlig, med mindre man jobber for stasi. Da er det greit.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg