Jeg føler meg sviktet av Tv2.

Når tv2 som kanal velger å støtte haterne i samfunnet, ja, da føler jeg det er på tide å si ifra.

Det er nå litt over en måned siden nyheten om vår familie nådde verden, medier fra hele verden ringte ned telefonen og alle ville ha en liten bit av denne hyggelige historien. Det som i starten var en veldig positiv oppmerksomhet, utviklet seg kjapt til det stikk motsatte. For ikke alle likte navnevalget, vi mottok flere trussel meldinger og igjen satt vi som en liten familie uten mulighet til å forsvare oss eller barnet.

To uker senere ringte telefonen, det var ei veldig hyggelig dame fra Tv2 som ønsket å ha meg inn i studio for et intervju rundt alt hatet vi hadde mottatt de siste ukene. Dato, tid og sted ble avtalt, jeg ble også fortalt at dette kunne endre seg dersom noe skulle komme opp. Jeg tok meg fri fra jobb, jeg fikset overnatting og alt var klart for at vi som familie endelig kunne forsvare oss på en ordentlig måte.

Helgen kom og det var bare dager til vi skulle inn til Oslo, jeg hadde ennå ikke hørt noe angående spørsmålene de lovet å gi meg på forhånd og derfor tok jeg meg den frihet å spørre dem om det var blitt noen endringer eller om alt var som avtalt. Da fikk jeg en hyggelig melding tilbake kort tid etterpå, der det stod at alt var som avtalt og at de så frem til å ha meg i studio på tirsdagen. Dette var på lørdag.

Mandag morgen ringte igjen telefonen, denne gangen hadde jeg lagret nummeret og visste med en gang at dette var God Morgen Norge. Dette var helt i tråd med avtalen vi hadde og jeg satt klar til å notere ned spørsmålene jeg skulle få. I andre enden kunne jeg med en gang høre at noe var galt, hun fortalte meg at det var blitt plassmangel og at mitt intervju dessverre måtte utsettes på grunn av dette.

Det visste seg å ikke være hele sannheten, for i løpet av den samme samtalen fortalte hun meg at de hadde mottatt en del advarsler mot å ha meg i studio. Advarslene gikk ut på at jeg kun brukte min datter for å bli kjent, at mitt eneste mål med å komme på Tv2 var for å dyrke kjendisstatusen og kort fortalt ramset hun opp alt av hatmeldinger vi hadde mottatt den siste tiden. Nå måtte dette granskes hos Tv2.

Det var helt uforståelig fra min side, for det første hadde jeg ingen intensjon om at dette skulle gå så langt da jeg gjorde intervjuet med lokalavisen og for det andre hadde jeg ingen kjendisstatus og dyrke. Jeg er en enkel pappablogger fra Larvik, som skriver om livet som pappa og stefar så hvordan skulle det være noe å dyrke kjendisstatusen på. Jeg forstod det ikke men, jeg lot Tv2 gjøre jobben sin.

Samme kvelden mottok jeg igjen en SMS fra God Morgen Norge, der stod det at de hadde sjekket opp i anklagene og at de ikke hadde sett noe som bygget under disse anklagene. De hadde også fått med seg min tweet, som jeg senere slettet og syntes det var veldig bra jeg hadde beklaget den offentlig. Dermed fikk jeg beskjed om at sjefene i programmet skulle ta en endelig avgjørelse på denne saken.

Etter dette har det vært helt stille fra Tv2, jeg føler at de bygger opp under haterne ved en slik avgjørelse og nå føler jeg det har gått så lang tid at jeg velger å si min mening om dette. For når man blir kontaktet for å prate om netthat og nett-troll, da er det veldig merkelig å senere bli droppet fra programmet på grunn av hatmeldinger som er kommet inn til kanalen. Forstå det den som kan, jeg gjør ikke det.

Jeg mener også at Tv2 som en av Norges største kanaler burde være et forbilde når det kommer til netthets, det har de vist flere ganger tidligere ved å sende programmer som haterne men, her føler jeg at de støtter haterne, de stoler på deres historier og lar et offer for netthets lide videre. For meg er det som å se på de som mobber i skolegården uten å si ifra, da er man i mine øyne en like stor mobber.

Siste innlegg