Når er det greit å la barnet være hjemme alene?

Dette er selvfølgelig et tema med uendelige svar, barn er forskjellige og noen ganger handler det kanskje ikke om alderen, men modenheten på barnet.

Vi har tre barn her i huset, ei på to måneder, en på syv år og ei jente på snart 10 år. Hun yngste er det selvfølgelig ikke et tema om skal være hjemme alene, men de to andre derimot kan det ofte være vi tenker tanken om å la være alene hjemme. Hun eldste har vært hjemme alene opptil flere ganger, hun er veldig selvstendig og vi anser henne som moden nok til å være hjemme og det var hun også for flere år siden.

Selv om hun kunne være hjemme alene som syv åring, vil ikke det si at gutten her i huset kan være det nå. For de er to vidt forskjellige personer, de er på helt forskjellige plan når det kommer til modenhet og vi lar faktisk ikke syv åringen være hjemme selv om vi bare skal en liten tur på butikken.

Så hvordan gjør dere det med deres barn? Hvor tidlig er det greit å la barnet være hjemme alene?

    1. Min eldste på litt over 9 år for lov til å være hjemme alene. Han vil ikke være med oss andre alltid, så da lar jeg han bare være hjemme, å det klarer han fint. Det kommer nok litt an på barna. Man må nesten bare se an de litt. Han på 6 år lar jeg ikke være hjemme alene, han er ikke moden nok til det enda 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg