Tulla og Bable – Generalprøven

Vi har fulgt Tulla hele veien fra prøvene til den store sommerforestillingen startet, vi vet at Tulla ikke klarer å spille troll uten hjelpen fra Bable og nå er det bare timer igjen til den store generalprøven. Spenningen er til å ta og føle på, kommer generalprøven til å gå bra eller er det noen som vil sette kjepper i hjulene til Tulla?

Generalprøven

Hele klassen er samlet utenfor gymsalen, mange av barna er spente på dagens generalprøve og nå venter de bare på at rektor Tønnesen skal komme å sette det hele i gang.

Tulla har forsikret seg om at Bable er med henne denne gang, nå er det bare å få sneket han inn i kostymet uten at noen av de andre merker det. Planen er klar for hvordan de skal klare det, mens Tulla gjør seg klar skal Bable krype forsiktig inn i kostymet uten at noen av de andre merker det.

«Hysj, da sniker jeg meg inn nå» visker Bable

«Fort deg da» visker Tulla tilbake.

«Sånn, da er jeg på plass» visker Bable.

«Er det klart til jeg kan ta det på nå» spør Tulla.

«Ja» avslutter Bable.

Alt gikk helt etter planen, ikke en eneste person oppdaget dem og nå kunne de gjøre seg klare til første scene i skuespillet. På scenen stod allerede rektor Tønnesen å gå instrukser, det var bare minutter igjen til den store generalprøven nå.

«Kjære alle elever, velkommen til den store generalprøven» sa rektor Tønnesen.

«I dag skal vi alle gjøre det vi har øvd på» fortsatte Tønnesen.

«Er det da noen som er usikre på hva de skal gjøre» avsluttet Tønnesen.

Det var helt stille i salen, ikke en eneste elev sa et ord og det kunne tyde på at alle visste hva de skulle og ikke minst at mange av barna var litt nervøse. Prøvene ble så satt i gang, det var helt fantastisk å se på og alt gikk etter planen. Nå var det bare avslutningsscenen igjen og tiden hvor Tulla endelig skulle møte sin overmakt, for i alle fortellinger ender det med at trollet til slutt dør og det var meningen her også.

Etter en intens kamp datt omsider trollet, med Tulla og bable inni. Hun falt hardt i bakken og med et mistet hun trollhodet, Bable fløy utover scenen og Tulla ble bare liggende å kikke på Bable. Au, ropte Bable og plutselig fikk de andre guttene som tidligere hadde vært misunnelig på troll stemmen til Tulla vann på mølla.

«Rektor, rektor, det er ikke Tulla som er trollstemmen» ropte de i kor.

«Hva mener dere» spurte rektor Tønnesen.

«Det er bamsen som snakker» ropte de videre.

«For noe tull gutter, bamser kan da ikke snakke» sa Tønnesen.

«Så få henne til å brøle nå da mens vi holder bamsen» ropte guttene videre.

«Ja, vis disse guttene nå Tulla at du klarer dette uten den bamsen» sa Tønnesen.

Tulla ble med et veldig nervøs, hun visste at hun ikke ville klare det og nå gjaldt det å finne en unnskyldning så for som overhodet mulig. Hun kunne ikke miste denne rollen nå, bestemor og bestefar var kommet helt i fra Gran Canaria for å se på denne forestillingen.

«Jeg klarer ikke nå, jeg falt så hardt i bakken» sa Tulla.

«Der ser du rektor, hun klarer ikke uten bamsen» ropte guttene.

«Nå stopper vi alle sammen» avsluttet rektor Tønnesen.

Alle barna trakk seg sakte men sikkert vekk, Tulla lå fremdeles på bakken da rektor Tønnesen kom bort til henne. Du må ikke bry deg om disse guttene, bare la bamsen ligge hjemme på selve forestillingen du, så slipper du at guttene skal plage deg med den. Tulla bare nikket og smilte til rektoren men, så oppdaget hun det hun ikke ville oppleve. Guttene hadde tatt med seg bamsen fra scenen og nå visste hun ikke hvor Bable var.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg