Hvordan skal dette gå?

Vi er livredde for det som nå skal skje, hvordan kommer dette til å gå?

For etter ei lita langhelg med flytting, var vi endelig kommet oss på plass i nytt hus. Med god hjelp fra familie og venner hadde dette gått som en lek, for uten dere hadde vi sikkert stått her ennå, i og med at min kjæreste var godt på vei på denne tiden. Nå var det bare å bli kjent med det nye huset, få barna til å glemme det forferdelig tordenværet for om noen uker skulle de starte på den nye skolen, trodde vi.

For etter en kjapp telefonsamtale, ble det besluttet at det beste var om de bare kom i gang på den skolen. Ikke om to uker, ikke om en uke, nei, de startet allerede i morgen. Både jeg og moren deres hadde vondt i magen denne natten, vi visste hvordan de hadde oppført seg etter den skremmende opplevelsen i Olden, men vi måtte bare late som om at vi syntes dette var veldig bra.

Det gikk faktisk overraskende fint å fortelle dette til barna, på en måte tror jeg de hadde gledet seg til dette og nå var det endelig tid for å komme i gang. Det var allikevel med en klump i magen vi sendte de av sted til skolen, eller det vil si, min kjæreste fulgte dem selvfølgelig siden det var første dagen. Jeg tror nok dette var den første gangen hun hadde følt på å forlate dem, men samtidig virket dette veldig bra.

For begge kom raskt i prat med andre, de smilte og lo og det kunne virke som om den skumle opplevelsen nå var glemt. Om ikke den var det på nåværende tidspunkt, var den i hvert fall glemt så for de kom hjem fra skolen. For makan til entusiastiske barn skal du lete lenge etter, de pratet i munnen på hverandre og de hadde så mye og fortelle etter første dagen på ny skole.

Det var en lettelse og se deres reaksjoner på alt som nå skjedde, for det er viktig å tenke på at disse barna har opplevd mye på et eneste år. De har opplevd at pappa flyttet ut, de har opplevd at mamma fikk seg ny kjæreste, de har opplevd at pappa fikk seg kjæreste, de har opplevd at pappa fikk nytt sted å bo og nå opplevde de selv å få et nytt sted å bo, samtidig som de byttet skole.

Så nå håper vi virkelig at det er slutt på forandringer og at vi vet hva fremtiden bringer, men en forandring til skulle de allikevel oppleve om kort tid.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg